Розслідування щодо розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту: висновки прокуратури

Правоохоронці завершили розслідування щодо посадовця та підрядників у справі про розкрадання коштів на будівництві Подільського мосту.

Прокуратура визначила підозрюваних: першого заступника керівника КП "Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва", який виступив замовником робіт, а також керівників генпідрядної та підрядної організацій. 

У 2017 році вони уклали договір щодо будівництва мостового переходу. 

“Надалі, упродовж 2020 року, на підставі підписаних актів здачі-приймання виконаних робіт на рахунки підрядників з бюджету були перераховані кошти. При цьому посадові особи цих підприємств завищили обсяги виконаних робіт”, — зазначається у повідомленні прокуратури.

Відповідно до висновку комплексної судової експертизи територіальній громаді спричинено збитки на суму понад 36 мільйонів гривень. Прокуратурі вдалося забезпечити відшкодування збитків на суму 1,5 мільйона гривень.

Наразі обвинувальний акт з цієї справи передали до суду для розгляду по суті. 

Нагадаємо, будувати Подільсько-Воскресенський міст, який має з'єднати Райдужний масив з Подолом, почали ще у 2003 році. Будівництво неодноразово зупинялося через брак фінансування, при цьому вартість робіт збільшувалась. 11 жовтня 2022 року Київрада вирішила направити з міського бюджету додаткові 183 млн грн на добудову мосту. Тоді прокуратура звернулась до КМДА із заявою щодо недоцільності виділення цих коштів. Проте у Київраді відповіли, що не виділяли додаткових грошей на Подільський міст. 

Київ отримав кошти на продовження будівництва мосту на Оболонський острів