Подільський міст
Фото: cfts.org.ua

Столична влада відповіла на заяву Київської міської прокуратури щодо недоцільності виділення додаткових 183 млн грн на добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу в умовах війни. 

За словами директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслана Кандибора, рішення Київради про виділення коштів стосувалося виключно приведення показників цьогорічного бюджету міста у відповідність до затверджених показників із погодженням з Укравтодором. І ніякі додаткові кошти на будівництво мосту виділятися не будуть.

Кандибор пояснив, що бюджет Києва на 2022 рік передбачав кошти на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту в розмірі 1 071,1 млн грн, у тому числі за рахунок дорожньої субвенції — 681,8 млн грн. У рішенні Київради від 11 жовтня сума коштів становить 1 204,5 млн грн, із них за рахунок дорожньої субвенції — 815,1 млн грн. При цьому загальний обсяг дорожньої субвенції залишився незмінним. Таким чином, пояснюють у КМДА, Київрада своїм рішенням просто привела показники бюджету Києва у відповідність до показників, погоджених Укравтодором листом від 09.06.2022 № 1110/1/06-01/09-388/08-22.

"Все це, простими словами, означає, що з міського бюджету не виділяються додаткові кошти на будівництво мосту. Фінансування цього будівництва збільшується за рахунок державної субвенції. А показники рішення Київради приводяться у відповідність до Державного бюджету. Заяви про те, що додатково фінансуємо будівництво мосту не відповідають дійсності і є маніпулятивними", — каже Кандибор.

Він додав, що з початку року надходження дорожньої субвенції з держбюджету до бюджету Києва склали 285,0 млн грн на поточні видатки при затвердженому річному плані 2 460,0 млн грн. Починаючи з 24 лютого, коли розпочалась повномасштабна війна, капітальні видатки за рахунок субвенції не фінансувалися. І до кінця цього бюджетного року фінансування капітальних видатків дорожньої субвенції також не очікується.

Нагадаємо, раніше Київська міська прокуратура висловила занепокоєння рішенням виділити 183 млн грн на добудову Подільського мосту, назвавши його таким, що суперечить здоровому глузду.

На конкурс Ukrainian Urban Awards подали проєкт музею на Поштовій площі з ТРЦ