Застосунок, який розраховує ризик інсульту, тепер доступний українською

Застосунок, який розраховує ризик інсульту, відтепер доступний українською мовою.

Про це повідомили в МОЗ.

Мова йде про безоплатний додаток Stroke Riskometer від лікарів і професорів з Нової Зеландії.   

Зазначається, що офіційний переклад застосунку українською мовою здійснила громадська організація Just Save Life, яка допомагає українцям запобігати серцево-судинним нападам. Відтак завдяки волонтерам нарівні з іншими мовами, в додатку з’явилася й українська версія.

Медичний додаток Stroke Riskometer, який допомагає розрахувати персональний ризик інсульту, відтепер доступний українською мовою

"Riskometer розраховує ризик інсульту шляхом оцінки ряду факторів ризику, таких як вік, стать, етнічна приналежність, спосіб життя та інші фактори здоров’я, які безпосередньо впливають на ймовірність інсульту протягом наступних 5 і 10 років. Він надає важливу інформацію про те, як можна зменшити ймовірність інсульту, і контролює ризик, коли змінюються особисті фактори ризику. Додаток підходить для людей віком від 20 років", — розповіли в МОЗ.

Застосунок вважається найбільшим міжнародним проєктом охорони здоров’я у світі, оскільки до нього вже долучилося більше ніж 300 експертів з інсульту з понад 100 країн. Він доступний для завантаження на Android та iOS.

Нагадаємо, раніше в Україні запустили бот, який допомагає виявити інсульт.