Фото: facebook.com/JustSaveLife
Фото: pixabay.com

В Україні запустили Telegram-бот Just Save Life, який допомагає виявити інсульт за зовнішніми ознаками та знайти найближчу лікарню.

Про це повідомляється на сторінці проекту Just Save Life у Facebook.

"А яка користь від боту? Користь у тому, що важлива інформація про інсульт у вашому смартфоні. Ви можете швидко перевірити, чи є у людини симптоми інсульту, та знайти найближчу лікарню", - розповіли фундатори проекту.

Бот Just Save Life містить корисну інформацію про ознаки інсульту, як надати першу допомогу, допомагає знайти найближчі лікарні з геолокації. У боті доступні дані про всі 238 лікарень, які законтрактовані Національною службою здоров`я для лікування гострого мозгового інсульту.

"У ситуації, де можливий інсульт, основне — це розпізнати його, і якщо потрібна шпаргалка, у боті є інфографіка про його ознаки. Далі, надзвичайно важливе — довезти пацієнта і правильну лікарню, не в терапію, не в звичайну неврологію, а саме в інсультне відділення, що має потрібний тип лікування для даного пацієнта, обрати таку лікарню також можна за допомогою бота", — пояснив засновник проекту, лікар-хірург Андрій Маранов.

Як скористатися ботом Just Save Life:

  • запустити бот за посиланням;
  • вибрати потрібний пункт із меню: "Знайти найближчу лікарню", "Лікарні", "Інформація про інсульт";
  • при виборі пункту "Знайти найближчу лікарню" відправити свою геолокацію та бот автоматично знайде інформацію про лікарні неподалік;
  • при виборі пункту "Лікарні" команда проекту вручну знайде за областю і населеним пунктом лікарню, яка вам допоможе;
  • при виборі пункту "Інформація про інсульт" можна дізнатися інформацію про п'ять головних ознак інсульту, а також про його профілактику та лікування.
 

🤔Як користуватися ботом? А ми вам зараз покажемо. Підготували для вас коротке відео, як за 30 секунд знайти найближчу лікарню. ⠀ Посилання на Бот 👇🏻 https://cutt.ly/MLMYKlE 🧡Підписуйтесь на сторінку проєкту та поширюйте інформації серед знайомих! Р.s. Будемо вдячні за ваш відгук про бот 😉 Прості знання - рятують життя #justsavelife🇺🇦 ⠀ #інсультбот #бот #ботtelegram #інсультботjustsavelife #інсульт #justsavelife #розпізнайінсульт

Posted by Just Save Life on Wednesday, July 20, 2022
"Екіпаж лікарів": в Ірпені можна буде безкоштовно отримати консультації лікарів