Запустили портал Дія.Безбар'єрність

На порталі "Дія" запустили новий розділ "Дія.Безбар‘єрність", де зібрана уся інформація про послуги, які надає держава. Проєкт запустили перша леді Олена Зеленська та міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Головна мета нового порталу — спростити взаємодію з державою для всіх, хто потребує її допомоги. Інформація розрахована як на людей похилого віку, які часто звертаються за держпослугами, але мають складнощі із сучасними технологіями, так і на молодь, яка часто не поспішає шукати допомоги в держави. Також тут зможуть отримати потрібну інформацію внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, батьки та інші категорії.

"Сьогодні українці вже активно користуються державними послугами онлайн. Застосунком "Дія" користуються понад 18 мільйонів українців, ще 21,7 мільйона отримують державні послуги на порталі "Дія". Але наша мета — не тільки розвивати онлайн-сервіси, а й забезпечувати рівний доступ до технологій", — каже Михайло Федоров.

Розділ "Дія. Безбар'єрність" наповнили статтями, які будуть корисними для українців у різні періоди життя. Наприклад, тут можна знайти інформацію з приводу того, як користуватися електронною пенсійною книжкою, як знайти роботу без досвіду, як оформити житлову субсидію або ж що потрібно знати батькам новонародженого. Також тут містяться матеріали з питань, яких часто немає на державних порталах.

Весь контент на "Дія. Безбар'єрність" розподілений за трьома форматами:

  • гіди — відповіді на запитання (як знайти першу роботу, як знятися з обліку ВПО тощо);
  • інструкції — допомога з конкретними питаннями (як підготуватися до виїзду за кордон або як отримати пенсію);
  • особистий досвід — історії людей як підготуватися до пологів чи як змінити професію після 60 років).

Матеріали проєкту розробляли у співпраці з його ключовими аудиторіями: літніми людьми, молодими батьками, людьми з інвалідністю тощо.

Нагадаємо, в Україні тепер можна використовувати лише електронне водійське посвідчення у "Дії" без пластикового аналога. Під час оформлення водійського посвідчення українці можуть взагалі відмовитися від пластикової картки і зробити тільки діджитал-варіант.

Як оформити COVID-сертифікат про отримання другого бустеру в "Дії": роз'яснення МОЗ