Замість будівництва метро на Виноградар підрядник поклав гроші на депозит

Суд стягнув з підрядника будівництва метро на Виноградар 139 млн гривень на користь Києва. 

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Правоохоронці з’ясували, що підрядник всупереч законодавству розмістив кошти, отримані з бюджету Києва, на будівництво метрополітену на Виноградар, на депозитних рахунках у банку. На цьому компанія заробила відсотки в сумі понад 139 млн гривень.

В жовтні 2021 року Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовом — стягнути ці кошти з підрядника на користь територіальної громади столиці. 

Господарський суду міста Києва ще у 2022 році повністю задовольнив позов прокуратури про стягнення 139 млн гривень до бюджету столиці. За рік Північний апеляційний господарський суд залишив це рішення в силі. Втім, Верховний суд направив справу на новий розгляд, розповіли в прокуратурі. 

За результатом нового розгляду рішенням Господарського суду міста Києва від 24.04.2024 позов прокурора повністю задовольнили. Та стягнули з підрядника до бюджету столиці понад 139 млн гривень.

Нагадаємо, 19 січня 2024 року у пресслужбі столичної прокуратури повідомили, що справу про стягнення з генпідрядника 139 млн грн поновлять.

26 грудня 2023 року ми писали про те, що Київський метрополітен розірвав договір з "Київметробудом" на продовження будівництва Сирецько-Печерської лінії в бік Виноградару.

Метро на Виноградар: КП "Київський метрополітен" проведе новий тендер на будівництво