Будівництво метро на Виноградар

Київська прокуратура довела недоцільність експертизи у справі привласнення генеральним підрядником 139 мільйонів гривень під час будівництва метро на Виноградар. Справу, яку затягують вже понад два роки, поновлять у суді.

Про це повідомили у пресслужбі столичної прокуратури.

Будівельна компанія використала гроші з місцевого бюджету, які виділялись на фінансування будівництва лінії метрополітену від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар, не за цільовим призначенням. Про це стало відомо з матеріалів слідства. Кошти у розмірі 139 мільйонів гривень генпідрядник розмістив на депозитні рахунки в різних банках.

Київська міська прокуратура звернулася до суду із заявою про стягнення безпідставно отриманого прибутку. Це рішення задовольнили суди першої та апеляційної інстанцій. Згодом Верховний суд скасував останні рішення, а Господарський суд назначив судову-економічну експертизу та зупинив провадження у справі.

Столична прокуратура подала апеляцію й отримала позитивне рішення. Вона відстояла позицію необґрунтованості призначення у експертизи, яка затягувала розгляд справи.

Нагадаємо, що КП "Київський метрополітен" планує провести новий тендер на будівництво.

Обґрунтований тариф на проїзд у столичному метро перевищив 30 гривень