Закриті укриття у Києві: директору Департаменту муніципальної безпеки повідомили про підозру

Сьогодні, 20 червня, Нацполіція вручила підозру директору Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роману Ткачуку. Його звинувачують у неналежному виконанні службових обов'язків, що призвело до загибелі людей у Деснянському районі через недопуск до укриття.

Закриті укриття у Києві: директору Департаменту муніципальної безпеки Роману Ткачуку повідомили про підозру

Слідчі встановили, що вказане укриття є фактично єдиною захисною спорудою цивільного захисту, що знаходиться поруч з будинками, в яких мешкали загиблі та травмовані люди. Усі інші укритті, які нанесені на мапу, на момент трагедії були або зачинені, або відсутні.

"Підозрюваний упродовж часу перебування на вказаній посаді (з 2018 року) не визначив реальні потреби фонду захисних споруд цивільного захисту у столиці, не надав жодних пропозицій щодо формування бюджету міста з цього питання та не забезпечив дієвий контроль за їх утриманням та станом готовності", — йдеться у дописі представників прокуратури. Тому наразі з 4655 захисних укриттів лише 3041 виявили придатним для використання.

Також зазначається, що на інтерактивну мапу укриттів вносили сховища, які були фактично відсутні або не були пристосовані для використання.

Через те, що директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук несе персональну відповідальність за організацію безпеки населення, в тому числі за роботу укриттів, наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу посадовцю.

У КМДА підкреслили, що Роман Ткачук та Департамент муніципальної безпеки співпрацює зі слідством та надає доступ до запитуваної наявної документації.

Нагадаємо, що 1 червня, під час нічного обстрілу Києва троє осіб загинули біля зачиненого укриття.

Закрите укриття в поліклініці Деснянського району: суд обрав запобіжний захід підозрюваним