Закриті укриття Києва: чиновника КМДА Романа Ткачука відсторонили від посади

Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та відсторонив від посади директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука.

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі.

Директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука відсторонили від посади: його підозрюють у службовій недбалості

Посадовця підозрюють у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки. Мова йде про трагедію, що сталася 1 червня, коли через недопуск до укриття від уламків збитої ракети загинули троє людей, у тому числі 9-річна дівчинка.

За даними слідства, перебуваючи на посаді очільника Департаменту муніципальної безпеки з 2018 року, підозрюваний неналежно виконував службові обов’язки. Правоохоронці наполягають, що посадовець фактично не здійснював контроль за утриманням та станом готовності укриттів, "що призвело до загибелі та травмування людей на порозі зачиненого найпростішого укриття, що є тяжкими наслідками".

Директора Департаменту муніципальної безпеки КМДА Романа Ткачука відсторонили від посади: його підозрюють у службовій недбалості

У столичній прокуратурі зазначили, що досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, менше ніж за місяць після трагедії біля зачиненого укриття в Деснянському районі столиці Роману Ткачуку вручили підозру, а згодом відправили під домашній арешт. Відразу після цього посадовцю вручили нову підозру в справі про розтрату 1,8 млн грн на пунктах обігріву.

Закриті укриття у Києві: чиновника КМДА Романа Ткачука підозрюють у розтраті 1,8 млн грн