Захворюваність на COVID-19 у Києві стрімко росте: названі нові симптоми

У КМДА розповіли, що у Києві зросла кількість випадків захворювання на COVID-19. У порівнянні з минулим місяцем — у 7 разів.

Кількість випадків, які потребують стаціонарного лікування збільшується. Це видно зі статистики: в лікарнях дорослих пацієнтів перебуває вдвічі більше, а дітей — в 4 рази більше ніж на початку місяця.

Лише цифри, які навіть не потребують коментарів. Місяць тому, за тиждень із 8 до 14 серпня, у столиці було зареєстровано 316 випадків лабораторно підтвердженого COVID-19. А минулого тижня – вже 2278 випадків! Якщо ж порівнювати між собою два останніх тижні, то рівень захворюваності виріс удвічі. Вважаю, що таке зростання із повним правом можна називати стрімким

Крім того, змінилися симптоми. Лікарі кажуть, що окрім таких симптомів, як температура, нежить та кашель додалися розлади кишково-шлункового тракту. А у складних випадках хвороба може "бити" по серцево-судинній і судинно-мозкових системах. Вірус може вплинути на слабкий організм навіть у вигляді інсульту або інфаркту. Особливістю є те, що такі складні симптоми у хворого можуть бути навіть при нормальній температурі. 

Лікарі наголошують — при перших симптомах треба залишатися вдома та негайно звертатися до медзакладів.

Щоб позбавитися важких симптомів, у Києві продовжують робити щеплення проти COVID-19. Зробити його можна в центрах первинної медико-санітарної допомоги та консультативно-діагностичних центрах, ТРЦ "Gulliver", "River Mall", "Універмаг "Україна". Або, якщо є колективна заявка, може бути організований виїзд мобільні бригади.

Не слід забувати, що обов'язково потрібно виконувати протиепідемічні заходи:

  • Провітрювати в закритих приміщеннях;
  • Уникати скупчення людей;
  • Мити руки з милом;
  • Використовувати антисептики та дезінфектанти;
  • Носити маски у місцях скупчення людей.

Валентина Гінзбурн наголосила, що носити маску потрібно. "Статистика зростання захворюваності не лишає місця іншим висновкам. Особисто я маску надягаю", — сказала директорка.

Україна отримає оновлену вакцину від COVID-19