“Захист України”: скільки школярів Київщини вивчатимуть оновлений предмет
Фото: Київська обласна військова адміністрація

Предмет “Захист України” вивчатимуть понад 27 тис. школярів Київщини — це діти з 10-11 класів шкіл та закладів професійної освіти.

Про це розповів голова Київської ОДА Руслан Кравченко.

На базі закладів загальної середньої та профосвіти створюють спеціальні осередки. Загалом в області їх буде 69. Вартість їх облаштування — 113 млн грн. З держбюджету Київщина отримала для цього понад 86 млн. грн субвенції, ще понад 27 млн грн — співфінансування з місцевих бюджетів.“Захист України”: скільки школярів Київщини вивчатимуть оновлений предметОновлена програма складається з 10 модулів і спрямована на розвиток практичних умінь. Зокрема: домедична допомога, навички управління безпілотниками, тактична медицина, радіозв’язок та інші сучасні технології, що відповідають реаліям воєнного часу. 

Програма також допоможе учням розвинути емоційну стійкість і вміння діяти в екстремальних ситуаціях.“Захист України”: скільки школярів Київщини вивчатимуть оновлений предметНаразі уроки відбуватимуться раз на місяць, в спеціально облаштованих осередках будуть навчатися діти одразу з декількох шкіл — таким чином практичні заняття будуть більш ефективними.

“Наш Київ” вже писав, що у Гостомелі відновили центральний стадіон, який зруйнували росіяни під час окупації Київщини.

Нічна атака Київщини ударними безпілотниками 13 жовтня: наслідки