Загибель керівництва МВС у Броварах: начальника управління ДСНС відправили під варту

Печерський суд Києва відправив під варту начальника Управління авіації та авіаційного пошуку і рятування ДСНС Івана Коробку.

Про це повідомило "Суспільне".

Зазначається, що запобіжний захід посадовцю у справі про падіння гелікоптера у Броварах передбачає два місяці тримання під вартою.

У коментарі hromadske підозрюваний заявив, що не згоден з рішенням судді. За словами Коробки, він діяв "відповідно до керівних документів".

Зокрема, посадовець ДСНС зазначив, що фаховий рівень пілотів дозволяв перевозити керівний склад, а "погода була льотна". Захист підозрюваного готує апеляцію.

UPD 15:34. Крім Івана Каробки, Печерський райсуд Києва відправив під варту без права на заставу ще трьох посадовців ДСНС. Зокрема мова йде про:

  • виконувача обов'язків командира частини Володимира Леонова;
  • заступника командира Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту з льотної підготовки Олега Іванова;
  • співробітника ДСНС Андрія Дворника.

У коментарі "Суспільному" Олег Іванов теж заявив, що з не згоден з рішенням суду й подаватиме апеляцію. Коли в нього запитали, чому тоді не скасували політ, посадовець зазначив, що таке рішення нібито міг ухвалити тільки міністр.

UPD 16:11.

Печерський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт на два місяці начальника служби безпеки польотів спецзагону цивільного захисту Ян Кошман. Він зобов’язаний носити електронний браслет, а також здати український та закордонний паспорти на зберігання, повідомляти про зміну місця проживання. До того ж суд заборонив підозрюваному відвідувати територію САЗ ДСНС та спілкуватися зі співробітниками.

Нагадаємо, вчора п’ятьом посадовцям ДСНС оголосили про підозру в справі про падіння гелікоптера, в результаті якого загинуло вище керівництво МВС України. Їх підозрюють у порушенні правил безпеки польотів.