Проєкт парку Дикий лівий: громаді Києва повернули ділянку на Микільській Слобідці

У Дніпровському районі у власність громади повернули дві ділянки на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9, де забудовник планував звести три багатоповерхівки.

Як повідомили у громадській організації "Микільська Слобідка", Верховний суд відмовив забудовнику, "ЛВ-ХОЛДИНГ" та ТОВ "НОВА СЛОБІДКА", в задоволенні позову щодо поновлення оренди цих ділянок. 

Забудовник програв суд: громаді Києва повернули ділянку на Микільській СлобідціНа цьому місці облаштують парк "Дикий Лівий", який простягнеться від моста "Метро" вздовж Микільської Слобідки до урочища Горбачиха. Проєкт парку представили архітектори та дизайнери SBM Studio.

Забудовник програв суд: громаді Києва повернули ділянку на Микільській СлобідціНагадаємо, що на вулиці Микільсько-Слобідській, 7-9 у 2020 році хотіли збудувати ЖК "Sundance", але мешканці виступили проти цього. Оскільки проти забудовника впровадили судові позови, зведення багатоповерхівок припинилося. Проте вже у 2021 році на будмайданчик заїхала техніка, щоб поновити роботи. Місцеві жителі разом із комунальниками встановили бетонні блоки й заблокували проїзд для будівельників. 

Наразі це четверта й остання вдала спроба зупинити злочинні дії забудовника, рішення суду оскарженню не підлягає. 

Раніше ми писали, що КП "Плесо" приватизувало комунальну будівлю на березі Дніпра та планує захопити частину території парку.

У Голосіївському парку обстежують 300-річний дуб з обхватом понад 7 метрів: фото