Дикий лівий: Плесо намагається захопити території парку для забудови

У Києві нещодавно презентували проєкт парку "Дикий Лівий". 20 червня мала відбутись виїздна робоча зустріч з представниками "Київзеленбуду", КП "Плесо" та архітекторами стосовно майбутнього парку. Виявилося, що "Плесо" приватизувало комунальну будівлю на березі Дніпра та планує захопити частину території парку.

Комунальники привласнили будівлю, яку використовували для навчання дітей та підлітків водним видам спорту та планують захопити частину території, на якій мають створити парк "Дикий лівий". 

"Цю територію незаконно огороджено металевим парканом, КП "ПЛЕСО" на сьомому березі впритул до води влаштувало паркування машин, техніки, встановили гаражи, а також перекрили доступ громадян до водойми", — зазначили активісти.

Наголошується, що на зустріч представники влади не прийшли та навіть не попередили про свою відсутність. Натомість вони відправили замість себе своїх підлеглих, які не мають права голосу у вирішені цього питання.

Зазначається, що комунальне підприємство захопило території з порушенням норм законодавства.

Відео, де підлеглі відповідають на питання громади можна подивитися за посиланням.

Раніше ми писали, як виглядатиме парк "Дикий Лівий", який простягнеться від моста "Метро" вздовж Микільської Слобідки до урочища Горбачиха.

У Києві перевірили якість води на пляжах: де виявили кишкову паличку