Українці зможуть зустріти Новий рік зі світлом
Фото: unsplash.com

Кілька днів на Новий рік можуть пройти без відключень електроенергії, якщо росія не завдасть нових пошкоджень енергосистемі України. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону.

За його словами, під час новорічних свят окупанти можуть спробувати знову вдарити по енергетичних об'єктах. Проте, якщо цього не станеться, українці зможуть провести новорічні свята з безперебійним енергопостачанням.

"Є таке відчуття, що насправді росіяни не відмовилися від обстрілів енергосистеми. Вони прив'язуються до певних дат. І, можливо, Новий рік — це одна з таких дат, коли вони спробують максимально завдати шкоди нашій енергосистемі", — зазначив Галущенко.

Він додав, що масштаби потенційного обстрілу чи збитків, які він може завдати, оцінити складно. Однак міністр покладає надії на ЗСУ, які все ефективніше захищають українське небо.

Якщо ж обстрілів не буде, то, за словами Галущенка, українці зможуть розраховувати на кілька днів безперебійного енергопостачання на Новий рік. Він зазначив, що з кожним днем ситуація в енергосистемі покращується: енергетикам вдається збільшити генерацію і доставити електроенергію її до споживачів.

"Уся енергетична галузь сьогодні працює 24/7. І результати цієї роботи можна побачити в кожній годині", — сказав він.

Нагадаємо, у Києві тимчасово застосували обхідні схеми електропостачання, які дозволяють суттєво зменшити дефіцит електроенергії у всі райони столиці. Проте можливості повернутися до стабілізаційних графіків все одно поки що немає, тому у Києві та області продовжуються екстрені відключення.

На Київщині "Пункти незламності" облаштують у храмах