Обмін ламп на Укрпошті
Фото: freepik.com

За перший неповний тиждень дії програми з обміну ламп розжарювання на нові LED, українці вже принесли на відділення "Укрпошти" понад мільйон лампочок. Про це повідомили у пресслужбі поштового оператора.

"Фіксуємо перший мільйон отриманих за обміном LED-ламп. Хороший темп, так тримати! Сподіваємося, вони вже освічують домівки українців на всій території країни, де це можливо", — кажуть в "Укрпошті".

Там розповіли, що найактивніше лапочки обмінювали у Києві, Дніпрі та Харкові. Наприклад кияни за тиждень принесли на обмін понад 162 тисяч старих ламп, дніпряни — понад 88 тисяч, харків'яни — 80 тисяч, а львів’яни — 69 тисяч.

До одного з відділень навіть принесли раритетну агітаційну лампу часів СРСР, вироблену приблизно у 1970-ті роки.

За словами гендиректора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, переважно люди приносили лампи без попередньої реєстрації, адже ті, хто зареєструвався у "Дії" почали отримувати підтвердження тільки з середи. Тож дехто вже встиг прийти у відділення, а дехто отримає лампи на наступному тижні.

З наступного тижня до програми обміну приєднаються районні центри. Тобто, обміняти лампи можна буде у відділеннях "Укрпошти" в усіх містах України. У райцентрах на наступному тижні будуть доступні ще 6 млн лампочок. А до кінця лютого лампи мають надійти навіть до найменших сіл завдяки пересувним відділенням. Таким чином, на першому етапі програми у найближчі місяць-півтора українці зможуть обміняти до 20 млн ламп.

Нагадаємо, "Укрпошта" почала обмін старих лампочок на нові з 30 січня цього року. Загалом планують замінити 50 мільйонів ламп, що допоможе зекономити 7-10% від загального енергоспоживання.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн відвідала "Укрпошту" у Києві