Обміняти лампи на Укрпошті
Фото: unsplash.com

"Укрпошта" з 30 січня розпочинає програму заміни старих ламп розжарювання на енергоефективні LED лампи, ініційовану українською владою та Єврокомісією. Про це повідомив гендиректор державного поштового оператора Ігор Смілянський.

Загалом планують замінити 50 мільйонів ламп, що допоможе зекономити 7-10% від загального енергоспоживання. На першому етапі програми, який розпочинається сьогодні, мають замінити заміни 20 мільйонів ламп. Першими їх зможуть обміняти мешканці обласних центрів (включно з Києвом), Кривого Рогу, Краматорську та Покровську. Згодом програму поширять на інші міста та райцентри, а далі — на всі села України.

Кожен громадянин України у віці від 18 років зможе обміняти до п'яти ламп. Попередньо потрібно або замовити обмін через застосунок "Дія", або прийти на своє відділення з такими речами:

  • паспортом;
  • податковим номером;
  • номером телефона;
  • п'ятьма лампочками розжарювання.

Смілянський попередив, що отримані LED лампи можуть бути різними, адже їх збирали у короткий термін по всій Європі. Українців він просить поставитись до цього з розумінням.

"Щодо черг. Навмисно обрали кінець місяця та початок нового, коли немає оплат комунальних платежів та доставки пенсій. Тож будемо намагатись робити все, щоб обмін лампочок пройшов в максимально комфортних для Вас умовах", — додав Смілянський.

Раніше у компанії YASNO пояснили, чому кияни отримують великі платіжки за світло, якщо його регулярно відключають.

"Укрпошта" випустила книгу з марками про красу України вартістю 4500 грн