За останні 4 місяці українців-банкрутів побільшало майже у 2 рази: скільки у Києві
Фото ілюстративне: Pexels

За даними Верховного суду України, наразі відкрито 651 справу про банкрутство людей — від початку літа 2024 року справ побільшало майже у 2 рази.

Про це свідчить аналітика Опендатабот.

Наразі вже відкрили більше справ про банкрутство українців, ніж за весь минулий рік: тоді розглядали 575 таких справ. За останні 4 місяці українців-банкрутів побільшало майже у 2 рази: скільки у КиєвіНайчастіше просять визнати себе неплатоспроможними люди віком від 25 до 45 років — таких 64,1%. На осіб старше 45 років припадає 28,7%. 51% банкрутів — жінки, 48% — припадає на чоловіків.За останні 4 місяці українців-банкрутів побільшало майже у 2 рази: скільки у КиєвіНайбільше банкрутів у Києві — 95 справ або ж 15% від загальної кількості. На другому місці Київщина — 58 або 9%. До трійки регіонів також входить Дніпропетровщина із 53 справами — це 8% від загальної кількості.За останні 4 місяці українців-банкрутів побільшало майже у 2 рази: скільки у КиєвіЯк зазначає арбітражний керуючий та фіхівець з питань банкрутства Денис Лихопьок, нинішня динаміка, найвірогідніше, обумовлена початком повномасштабної війни — коли людям було не до боргів, а головним питанням було виживання. Крім того, понад рік діяв мораторій на стягнення більшої частини боргів у виконавчих провадженнях. Після його скасування — приватні та держвиконавці нагадали боржникам про їх зобовʼязання, що й могло стати причиною погашення боргів через процедуру неплатоспроможності.

Ставати банкрутами українцям дозволили ще у 2018 році, а повноцінно процедура запрацювала у 2019-му. Людина, яка потрапила у скрутне матеріальне становище, може ініціювати банкрутство і, пройшовши всю процедуру, звільнитися від боргів.

“Наш Київ” також повідомляв, що киянам-військовим допомагатимуть платити за навчання в закладах вищої освіти.

Коли українці отримають перший "Національний кешбек": подробиці