За літо в Києві зафіксували понад 9 тисяч порушень благоустрою: подробиці

Протягом літа у Києві зафіксували понад 9 тисяч порушень благоустрою. Інспектори склали 876 протоколів за стихійну торгівлю, МАФи, поганий стан доріг та сміттєзвалища.

Про це інформує Департамент територіального контролю столиці.

Найбільше штрафів виписали за незаконне розміщення МАФів — 3 686 приписів і 379 протоколів. За літні майданчики у недозволених місцях інспектори видали 910 приписів і склали 152 протоколи. Власники тимчасових споруд попередньо отримували припис з вимогою надати дозвільні документи або демонтувати ятки самостійно. Після невиконання фахівці "Київблагоустрою" виконували остаточний демонтаж споруди.

За літо в Києві зафіксували понад 9 тисяч порушень благоустрою: подробиціСеред порушень були зауваження щодо відновлення територій після аварійних робіт (767 приписів), незадовільний стан автомобільних доріг і тротуарів, стихійних сміттєзвалищ, пошкодження або знищення зелених насаджень.

"Вулиці Києва мають бути естетично привабливими й безпечними — як для жителів, так і для гостей. Важливо, щоб ті, хто живе і працює у столиці, розуміли власну участь у створенні міського комфорту, а також наслідки безвідповідальності чи невиконання встановлених зобов’язань", — підкреслив директор Департаменту Михайло Буділов.

Якщо вчасно не виконати припис "Київблагоустрою", необхідно заплатити штраф від 340 до 1 700 грн.

Нагадаємо, у центрі Києва демонтували рекламу висотою 8 метрів.

Скільки МАФів демонтували у Києві за три місяці літа: фото