З 1 квітня почнуть працювати театри, опери та концертні зали
Фото: unsplash.com

Починаючи з 1 квітня в Україні поступово знову почнуть працювати заклади культури — театри, опери та концертні зали. Про це заявили у Міністерстві культури та інформаційної політики.

“Діячі мистецтв готові працювати нонстоп аби полегшити страждання людей від пережитих жахіть війни, подарувати позитивні емоції дорослим та дітям, а також відродити надію та віру в краще майбутнє. Культура — це м’яка сила. Вона здатна повернути українців до нормального життя в новій воєнній реальності”, — каже глава Мінкульту Олександр Ткаченко.

Кожен із закладів культури, що відкриваються, готуватиме свою програму та працюватиме за власним графіком. Тому детальну інформацію про розклад, а також щодо купівлі квитків у Мінкульті радять дізнаватися на сайтах самих закладів. Частина коштів від придбаних квитків йтиме на допомогу українським захисникам або на гуманітарну підтримку. 

Відзначається, що всі події у закладах культури та мистецтв відбуватимуться з урахуванням вимог воєнного стану. У випадку повітряної тривоги усі глядачі повинні будуть пройти в укриття, яке розташоване в закладі. Тому кількість глядацьких місць буде обмежена. При вході до закладів можуть здійснювати поверхневий огляд для виявлення предметів, обіг яких заборонено чи обмежено, або становить загрозу життю чи здоров’ю людей. 

Також в Мінкульті нагадали про дотримання протиепідемічних заходів для запобігання поширення COVID-19.