YouTube
Фото: unsplash.com

Відеохостинг YouTube оголосив про масштабне оновлення дизайну інтерфейсу свого сайту та мобільного додатку. Також оновлення торкнеться функціонала сервісу.

По-перше, тепер в інтерфейсі YouTube можна буде за бажання увімкнути оновлену кольорову схему, яка адаптуватиметься під до відео, яке зараз переглядає користувач. У компанії кажуть, що вони надихалися світлом, яке випромінюють екрани в затемненій кімнаті, і хотіли відтворити цей ефект для більшого занурення глядача у перегляд. Ця функція буде доступна як на сайті сервісу, так і на мобільних пристроях у темній темі.

Саму темну тему також оновили та зробили її ще темнішою та контрастною. Оновлена темна тема буде доступна у браузерній версії, на мобільних пристроях та Smart TV. Списки відтворення відео тепер матимуть однакову кольорову гаму та відображатимуть більше інформації про кожен список.

Також оновили інтерфейс відеопрогравача: посилання в описах відео замінили на кнопки, а зовнішній вигляд кнопок "подобається", "поділитися" та "завантажити" було оновлено. Також оновили кнопку "підписатися", яка стала більш помітною.

Серед нових функцій — масштабування пальцями (для пристроїв з сенсорним екраном) і точне перемотування. Щоб збільшити зображення, достатньо торкнутися екрана двома пальцями та розвести їх в різні боки. Якщо прибрати пальці, то відео залишатиметься збільшеним.

Точне перемотування дозволяє швидко знайти та програти потрібний момент у відео. Щоб відкрити панель перемотування, потрібно перетягнути повзунок (червону точку) вгору, після чого з'являться стрічка з фрагментами відео. Далі можна обрати місце початку та закінчення відтворення певного фрагмента. Також у кожному відео буде доступний графік, який показує ті моменти, які глядачі переглядають найчастіше.

Усі ці оновлення YouTube впровадить протягом наступних кількох тижнів для користувачів по всьому світу.

Нагадаємо, у серпні для користувачів YouTube стали доступні українські субтитри. Йдеться про автоматичні субтитри, які можуть бути корисними як людям із порушеннями слуху, так і тим, хто не дуже добре знає іноземні мови.

На Youtube опублікована друга серія "Щоденників війни"