Рік якої тварини 2025 за Східним календарем і які кольори приноситимуть удачу

До початку 2025 року залишилося не так багато часу — вже зараз варто цікавитися прогнозами згідно зі Східним календарем.

Розповідаємо, яка тварина стане символом наступного року та який колір буде сприяти успіху.

Рік якої тварини 2025-й та що вона означає

Згідно зі Східним китайським календарем, 2025 рік пройде під знаком Зеленої Дерев’яної Змії. 

В китайській астрології змія вважається найзагадковішою та найсильнішою твариною, вона також є символом мудрості, гнучкості та інтуїції. Змія славиться вмінням адаптації в найскладніших умовах, що робить її передвісником змін і перетворень.Рік якої тварини 2025 за Східним календарем і які кольори приноситимуть удачу

Коли настане рік Зеленої Дерев’яної Змії

Святкування Нового Року в Україні припадає на ніч з вівторка (31 грудня 2024-го) на середу (1 січня 2025-го). Втім, початок кожного року в країнах Південно-Східної Азії настає пізніше.

У Східному календарі початок нового року припадає на перший молодик (або ж Новий Місяць — фаза, коли супутник Землі не видно на небі, що символізує початок нового місячного циклу) після зимового сонцестояння, що відбувається у січні або лютому. Настанням нового року визнається другий, рахуючи від зимового сонцестояння (21-22 грудня), молодик, що відбувається не раніше 21 січня і не пізніше 20 лютого.

Рік Зеленої Дерев’яної Змії почнеться 29 січня 2025 року і триватиме до 16 лютого 2026 року. Рік якої тварини 2025 за Східним календарем і які кольори приноситимуть удачу

Змія в китайській астрології

Змія — шостий знак у китайському зодіаку. Вона уособлює мудрість, спокій і проникливість, а також асоціюється з активністю, світлом і творенням.

У східних традиціях вважається, що народжені в рік Змії мають сильну інтуїцію, аналітичний склад розуму та глибоке розуміння навколишнього світу. Це розважливі та відповідальні люди, що також мають розвинені адаптивні навички і знаходять вихід навіть із найскладніших ситуацій.

Стихія 2025 року — молоде і зелене Дерево

2025 рік буде під впливом стихії Дерева — молодого і зеленого. 

Стихія передвіщає успіх у нових починаннях та проєктах. У цей рік варто зосередитися на саморозвитку, навчанні та впровадженні нових ідей та креативних підходів у всіх сферах життя.Рік якої тварини 2025 за Східним календарем і які кольори приноситимуть удачу

Щасливі кольори 2025 року

У 2025-му приноситимуть удачу насамперед кольори, пов’язані зі стихією — Деревом, або ж ті, що є похідними від його елементів. У життєву палітру варто додати жовтий, золотий, білий, чорний, коричневий і зелений кольори. 

  • Зелений колір — символізує розвиток, розум, молодість, зв’язок із природою та нове життя;
  • Золотий і жовтий — традиційно асоціюють із теплом, багатством та плодючістю;
  • Білий колір є суперечливим, адже символізує чистоту і нові починання, водночас у китайській культурі може асоціюватися із завершенням життєвих циклів або ж трауром;
  • Чорний — це сокровенність і таємничість, а у тандемі з символом Змії — мудрість;
  • Коричневий — затишок, стабільність, спокій і відпочинок.

Рік якої тварини 2025 за Східним календарем і які кольори приноситимуть удачу

Які числа принесуть удачу в 2025 році

Щасливими числами для людей, народжених під знаком Змії, будуть 2, 8, 9. Дати, що містять ці числа, можуть бути сприятливими для ухвалення важливих рішень, зокрема і для нових починань — для яких рік є сприятливим вцілому.

Найменш удачливими числами для людей під знаком Змії будуть 1, 6 та 7 — у ці дні варто бути найбільш обережними.

Для яких знаків зодіаку 2025 рік буде щасливим

2025-й буде найвдалішим для людей, що народилися у рік Бика, Півня та Мавпи. А зіткнутися із труднощами можуть народжені під знаками Тигра, Свині та Коня.

Серед знаків китайського гороскопа, найкраща сумісність у Змії — з Драконами та Півнями. Водночас прийнято вважати, що "напруженими" стосунки є зі знаками Тигра, Кролика та Кози. Рік якої тварини 2025 за Східним календарем і які кольори приноситимуть удачу

Як треба зустрічати Рік Зеленої Дерев’яної Змії

Святкування Нового року в Китаї та деяких азійських країнах вважається одним з найголовніших свят, яке насамперед означає “Свято весни”.

Площі та фасади будинків прикрашають яскравими вогнями та різнокольоровими паперовими ліхтариками, декоративними фігурками (нерідко з релігійними символами), напередодні свята влаштовують фестивалі та народні гуляння.

Зустрічати рік Змії варто орієнтуючись на головні цьгорічні символи: в одязі можна використовувати щасливі кольори (втім, уникати суперечливих чорного та білого). Оскільки змії часто мають візерунчасте забарвлення — це також можна підкреслити у своєму образі, однак це мають бути стримані акценти, наприклад, у прикрасах.

Рік Змії сприятливий для початку нових справ та проєктів, тож і зустрічати його варто зі свіжими ідеями та думками, направленими на майбутні звершення. 

Відомі люди, що народилися в рік Змії

Серед знаменитостей, що народили під знаком Змії є поет та драматург Гете, митець Пабло Пікассо, американський співак і композитор Боб Ділан, британський актор театру та кіно Деніел Редкліфф, актор Роберт Дауні-молодший, актриса Одрі Гепберн, співачки Тейлор Свіфт та Біллі Айліш, письменниця Джоан Роулінг, а також чинний Президент України Володимир Зеленський.Рік якої тварини 2025 за Східним календарем і які кольори приноситимуть удачу

Чому люди вірять у таро і чим це небезпечно