Як зберігати продукти й безпечно харчуватися при відключенні світла

Без постійного зберігання в холодильнику, деяка їжа швидко псується та стає непридатною для споживання. Тому варто знати, які продукти краще купувати зараз в магазинах, щоб потім не виносити їх на смітник.

Столична Держпродспоживслужба оприлюднила поради стосовно безпечного харчування та зберігання продуктів під час відключень електроенергії:

  • Зробіть необхідний запас питної води та уточніть інформацію про найближчі до вашого будинку бювети. У разі надзвичайної ситуації бюветні комплекси столиці під’єднають до генераторів для забезпечення киян питною водою. Збережіть мапу бюветів.
  • Підготуйте запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо).
  • Намагайтесь готувати харчові продукти в невеликій кількості, щоб не зберігати їх тривалий час.
  • При купівлі харчових продуктів у магазинах надавайте перевагу тим, що найменше втрачають якість без холодильника (молоко тривалого зберігання в тетрапаках, сирокопчені ковбаси та інше).
  • Придбайте термопакети з холодоелементами, тримайте їх під рукою.
  • За можливості робіть запас гарячих напоїв у термосах.
  • При відключенні світла для збереження харчових продуктів у холодильнику намагайтесь рідше його відкривати. Також продукти можна зберігати на балконі. Враховуйте, що швидкопсувна продукція, як правило, зберігається при температурі +4°С.

Крім цього, рекомендується мати запас необхідних ліків й засобів особистої гігієни; придбати теплі речі, свічки, ліхтарики; стежити за своєчасним заряджанням засобів зв’язку, павербанків. 

Також Мінрегіон дало поради, як економити на опаленні, та що робити у разі його зникнення. 

Як запобігти пожежам під час відключень світла: поради від ДСНС