Як в Києві у 2022 році відновлювали житлові будинки після обстрілів: відео
Фото: КМДА

Київ з початку повномасштабної війни продовжує відновлювати пошкоджені ворожими обстрілами будинки та інфраструктурні об’єкти —  це майже 700 об’єктів.

Як повідомив міський голова столиці Віталій Кличко, у червні відновлювальні роботи розпочали в 16 найбільш пошкоджених житлових будинках у Святошинському, Подільському, Оболонському та Шевченківському районах.

Мешканці вже повертаються в повністю оновлену після ракетних обстрілів 16-поверхівку на вулиці Чорнобильській у Святошинському районі. Повністю відновили 5-поверховий будинок на проспекті Свободи в Подільському районі, який постраждав у березні від снаряду, що розірвався неподалік.

Завершилася відбудова житлових будинків на вулицях Богатирській та Кошиця, Гаврилишина та Соломії Крушельницької, у двох будинках на вулиці Котельникова, а також на проспекті Лобановського. 

Мер також зазначив, що на завершальній стадії роботи знаходяться будинки на проспекті Свободи та вулиці Межовій, які зазнали пошкоджень через вибухову хвилю. А усі інші об’єкти відбудують до весни наступного року.

На ці роботи влада міста виділила 600 мільйонів гривень, а  уряд додатково додав 200 мільйонів.

Раніше ми писали, що "Наш Київ" відвідав найбільш постраждалі від війни багатоповерхівки та поспілкувався з будівельниками й мешканцями будинків про хід відновлювальних робіт.

Зносити не можна відбудувати: яка доля пошкодженого дроном історичного будинку на Жилянській