Мультимедійний тест

У двадцяти трьох державах при посольствах України відкрито центри для складання національного мультимедійного тесту.

Інформацію про це повідомила народна депутатка України від фракції "Слуга Народу" Юлія Гришина в етері телеканалу Рада.

Була проведена велика робота й Міністерством освіти, і ми всі над цим працювали. Для того, щоб наші посольства долучалися, долучалися міністри освіти інших країн, уряди інших країн для того, щоб при посольствах відкрити центри тестування.

Зокрема, за словами народної депутатки, на сьогодні вже 23 країни погодили свою участь. Більше, як 75 міст відкриють двері своїх центрів українським абітурієнтам для складання НМТ.

Вона зазначає, що МОН пішло на подібне рішення аби випускники, які знаходяться за кордоном, також мали можливість прибути в ці центри й скласти національний мультипредметний тест для вступу у вищі навчальні заклади.

Тест можна скласти в США, Фінляндії, Люксембурзі, Словенії, Швейцарії, Туреччині, Грузії, Греції, Канаді та інших країнах.

Нагадаємо, що у зв’язку з воєнним станом Міністерство освіти і науки України прийняло рішення про заміну в цьому році традиційного ЗНО для абітурієнтів на спрощений аналог — мультипредметний тест. До нього увійшли завдання з української мови, історії України та математики. Про це стало відомо ще у квітні.

Але перед МОН стала ще одна проблема. Через російський напад велика кількість українських учнів випускних класів вимушені були виїхати за кордон. Тому було прийнято рішення дозволити складання національного мультипредметного тесту закордоном. Детальніше ми писали про це тут.

Як проходитиме мультипредметний тест читайте у цій нашій статті.

В Україні стартувала реєстрація на участь у додатковій сесії мультипредметного тесту