Як проходитиме ЗНО цього року: подробиці
Фото: pixabay.com

У вівторок, 19 квітня, закінчується реєстрація на національний мультипредметний тест для абітурієнтів. Як і раніше із ЗНО, складання тесту проходитиме у три сесії.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

За його словами, одна сесія буде основною, зараз на неї закінчується реєстрація. Також буде одна додаткова та ще одна спеціальна сесія.

Тобто буде 28 спроб два рази на день, за якими всі охочі абітурієнти зможуть пройти цей загальнонаціональний мультипредметний тест.

Шкарлет додав, що абітурієнт не зможе вдруге написати тест у разі, якщо його не задовольняють попередні результати.

Матеріали і методичні рекомендації щодо підготовки до тесту з кожної з дисциплін будуть повністю надані орієнтовно після 22 квітня. Можливо, абітурієнти зможуть здати хоча б одне пробне онлайн-тестування. У Міністерстві освіти зараз працюють над цим питанням. Але складати мультипредметний тест не можна буде онлайн, потрібна тільки особиста присутність вступника.

Списки місць, де можна буде здати мультипредметний тест, повинні бути готові у червні. Міністерство працює над тим, щоб українські випускники, які були вимушені виїхати за кордон, також мали можливість написати цю роботу.

Спротив російській окупації, день 55