вакцинація
Фото: pexels.com

В українців, які повертаються додому, постає питання, як підтвердити щеплення від COVID-19, зроблені за кордоном. У МОЗ розповіли, що під час вакцинації мають видати міжнародне свідоцтво, а також показали, як воно має виглядати.

Інфографіка була опублікована на сторінці Міністерства охорони здоров'я України у Facebook.

"Відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил, особам, які отримують визнані ВООЗ щеплення, мають видати міжнародне свідоцтво про щеплення за визначеною формою", - йдеться у повідомленні міністерства.

Після повернення в Україну свідоцтво потрібно показати сімейному лікарю чи педіатру. Лікар внесе інформацію до електронної системи охорони здоров’я.

У Центрі громадського здоров’я України нагадали, що в Україні продовжується вакцинація від COVID-19, хоча через війну її темпи сповільнилися. Зробити щеплення від коронавірусу можна у будь-якому найближчому пункті вакцинації. Перелік пунктів, що працюють, можна дізнатися за посиланням. Також інформацію про найближчі пункти вакцинації, що працюють, можна дізнатися на гарячій лінії за телефоном: 16–77.

"COVID-19 нікуди не зник і єдиний шанс захистися від важкого перебігу хвороби — вакцинація. Жодних додаткових декларацій, підтверджень чи довідок не потрібно — тільки паспорт. Якщо у вашому населеному пункті є безпечний доступ до пунктів вакцинації — не зволікайте й захистіть себе!" — сказали у Центрі.

 
Як українці вакцинуються від COVID-19 під час війни. Закарпаття

⚡Вакцинація триває! COVID-19 нікуди не зник і єдиний шанс захистися від важкого перебігу хвороби — вакцинація. 🙌 Жодних додаткових декларацій, підтверджень чи довідок не потрібно — тільки паспорт. Якщо у вашому населеному пункті є безпечний доступ до пунктів вакцинації — не зволікайте й захистіть себе! Шукайте перелік пунктів у низці областей за посиланням 👉 https://bit.ly/vaccinationpoints або телефонуйте на гарячу лінію 16–77, щоби дізнатись, де і як працює найближчий до вас пункт вакцинації. 💙💛 Зробіть свій внесок у перемогу — захистіть себе і близьких, вакцинуйтесь!

Posted by Центр громадського здоров’я України on Thursday, May 26, 2022
Як українським біженцям вакцинуватися від COVID-19 у країнах ЄС: рекомендації МОЗ