Як крига на голову: як не стати жертвою бурульок та хто повинен їх прибирати


Фото: "Авторадіо"

Рятувальники "Київської служби порятунку" попереджають киян про небезпеку бурульок, що можуть призвести до тяжких травм та навіть смерті перехожих.

Варто пам’ятати, що особливу небезпеку бурульки становлять на вузьких вуличках, де тротуари прилягають до будинків. Крижані нарости активно утворюються на покрівлях споруд, балконах та інших виступаючих архітектурних елементах будівель, а також на великих деревах. Тому, перш ніж проходити під будівлею, необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових брил.

Щоб не стати жертвою бурульок, які можуть впасти на пішохода, краще не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності триматися на поважній відстані від будинків.

Також слід бути уважними під час прогулянок у парку, особливо з дітьми. На деревах нині також утворюється значний сніговий покрив, тож з них може впасти велика брила снігу разом з бурульками. Тому, проходячи біля високих дерев, спершу необхідно переконатися, що над вами немає крижаної загрози.

Відзначимо, що 10 лютого у столиці від падіння крижаної брили вже постраждала людина. З піддашку ресторану у ТЦ "Олімпійський" на голову перехожому впав шматок льоду. Чоловік отримав закриту черепно-мозкову травму. Про це в ефірі телеканалу "Київ" розповів керівник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук.

Він також відзначив, що ліквідація бурульок і прибирання снігу на дахах будинків повністю лежить на власниках будівель чи балансоутримувачах.

Проте столичні рятувальники надають допомогу у прибиранні снігу з дахів соціальних закладів: шкіл, дитсадків, лікарень, деяких адмінбудівель.

До речі, в інтернеті з'явилося відео з п'яними столичними комунальниками.