Володимир Зеленський з Гостомеля: "До слів про завершення війни ми завжди додаємо — на наших умовах"
Фото - ОПУ

24 лютого 2024 року президент України Володимир Зеленський, у другу річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну, звернувся до українців із Гостомеля. 

Відеозвернення оприлюднили у соцмережах президента. 

Володимир Зеленський нагадав, що саме звідси мало розпочатися те саме "взяти Київ і Україну за три дні". А тепер, в другу річницю повномасштабного вторгнення, він приїхав до Гостомеля з партнерами України.

"Можна сказати одним реченням: два роки тому ми вогнем зустрічали тут ворожий десант; два роки потому ми зустрічаємо тут наших друзів, наших партнерів. Прем’єрка Італії Джорджа Мелоні, голова G7. Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Урсула фон дер Ляєн, Президентка Єврокомісії. Александр Де Кроо, Прем’єр Бельгії, що головує у Європейській раді. І це символічно і красномовно описує шлях, який ми пройшли за ці два роки, і різницю між 24 лютого тоді й зараз", — розповів президент України. 

Зеленський додав, що пишається народом, який вистояв у перші три дні. І не впав на четвертий. І виборов п’ятий день. А далі — місяць. А далі — шість місяців. І ось тепер — два роки.

"Будь-яка нормальна людина хоче, аби війна закінчилась. Але ніхто з нас не дозволить, аби закінчилась країна наша. Саме тому до слів про завершення війни ми завжди додаємо: на наших умовах. Саме тому біля слова мир завжди звучить: справедливий. Саме тому в майбутній історії біля слова Україна завжди стоятиме слово Незалежна", — наголосив президент. 

У зверненні також показали кадри візиту європейських державних лідерів на летовище Гостомеля, звідки росія розпочала наступ на Київ 24 лютого 2022 року. 

"Битви за свободу. Битви за життя, яку героїчно ведуть неймовірні люди, до яких я завжди промовляю у зверненнях: “Великий народе великої країни”. Неймовірно пишаюся я кожним і кожною. Я захоплююся кожним і кожною. Вірю в кожного й в кожну", — сказав президент України.

Нагадаємо, 24 лютого 2024 року до Києва приїхали Урсула фон дер Ляєн, Джастін Трюдо та Борис Джонсон. 

Також ми писали про те, скільки військових рф отримали підозри через воєнні злочини на Київщині. 

Два роки війни у цифрах: ракети, повітряні тривоги та збитки інфраструктурі. 

МЗС Німеччини змінило написання української столиці