Володимир Зеленський увів у дію рішення  РНБО щодо заборони діяльності УПЦ МП в Україні

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони щодо застосування обмежень стосовно релігійних організацій, які мають зв’язок з московським патріархатом.

Про це зазначається в указі №820 на сайті Президента України.

РНБО попросило главу держави перевірити діяльність релігійних спільнот на території України з метою недопущення розколу у суспільстві, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів.

"Що ж, маємо створити такі умови, коли будь-які залежні від держави-агресора діячі не матимуть жодної можливості маніпулювати українцями й послаблювати Україну зсередини", — зазначив Зеленський у вечірньому відеозверненні. 

Тепер Кабінет міністрів протягом двох місяців повинен внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт, який унеможливить діяльність в Україні афілійованих із центрами впливу у рф релігійних організацій.

Також усім органам, які відповідають за національну безпеку, доручено провести заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спецслужб у релігійному середовищі України. Постанова передбачає й запровадження персональних санкцій.

Нагадуємо, 22 листопада СБУ провела контррозвідувальні заходи на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. 

Молились за росію: СБУ перевіряє відео зі служби у Києво-Печерській Лаврі