Володимир Зеленський отримав нагороду Oxi Courage Award за мужнє лідерство

Президент України Володимир Зеленський отримав нагороду Oxi Courage Award за мужнє лідерство у захисті України. Про це повідомила організація Oxi Day Foundation у Twitter.

"Президент Володимир Зеленський отримав Oxi Courage Award за його мужнє лідерство у захисті України, а також за те, що сказав "ні" тероризму та ненависті". 

Вручення пройшло в Інституті миру у Вашингтоні. Нагороду вручав радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, від імені Зеленського нагороду отримала посол України Оксана Маркарова. Сам президент приєднався до церемонії по відеозв'язку. 

Сміливість українського народу була відзначена нагородою Oxi Courage Award. Вона є символом перемоги демократії. І я дякую Джейкобу Саллівану за вручення цієї нагороди. Вдячний лідерам і народу Сполучених Штатів Америки за допомогу в наближенні заслуженої перемоги України.

Кожного року премією Oxi Day Award нагороджується чоловік та жінка, які здійснювали сміливі та демократичні вчинки. Серед попередніх лауреатів премії є президент США Джо Байден та його син Бо  Байден (посмертно). 

Нагадаємо, 19 жовтня український народ та президент Володимир Зеленський отримали премію імені Андрія Сахарова "За свободу думки" від Європейського парламенту. 

Жадан отримав Премію миру німецьких книгарів