Вночі 26 січня Україну атакували дронами-камікадзе

В ніч на 26 січня росія відновила повітряні атаки на Україну, запустивши дрони-камікадзе. Усі їх знищили сили протиповітряної оборони.

За даними Міноборони, загалом ворог застосував 24 ударні безпілотники Shahed-136/131, які запустили зі східного узбережжя Азовського моря. Усі вони були знищені зенітними ракетними підрозділами, винищувальною авіацією та мобільними вогневими групами Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами ППО.

"Переважну кількість дронів-камікадзе знищено в центрі країни — у зоні відповідальності повітряного командування "Центр", — зазначили у Міноборони.

 КМВА повідомляє, що Київ атакували кількома десятками дронів-камікадзе. Всього у повітряному просторі Київщини збили близько 15 ворожих БПЛА.

"Попередньо, без жертв та влучань в об’єкти інфраструктури. Дякуємо нашим силам ППО за чергову відмінну роботу", — уточнили там.

Про збиття ворожої цілі ППО над також повідомила влада Черкаської області. За словами голови облради Дніпропетровщини Миколи Лукашука, над областю було збито п'ять ворожих БпЛА. Також він повідомив про влучання у промисловий об'єкт, там обійшлося без жертв. Але чим саме влучили, Лукашук не уточнив.

Нагадаємо, 26 січня у Києві та Київській області через загрозу ракетної атаки застосовуються екстрені відключення електроенергії. Також екстрені відключення наразі діють в Одеській та Дніпропетровській областях.

Київ пережив половину зими: яка зараз ситуація з електрикою та газопостачанням