Відключення світла у Києві 26 січня
Фото: unsplash.com

У четвер, 26 січня, у Києві та Київській області через загрозу ракетної атаки застосовуються екстрені відключення електроенергії. Про це повідомили у ДТЕК.

Також екстрені відключення наразі діють в Одеській та Дніпропетровській областях.

У ДТЕК кажуть, що це — вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури, якщо ворог поцілить по її об'єктах.

Загалом же на 26 січня Київ отримав обмеження потужності на рівні 986 МВт вдень. У пікові години та при поточній температурі це дозволить покрити 61% потреби міста в електроенергії, включаючи побутових споживачів, промисловість та критичну інфраструктуру. Для Київської області "Укренерго" надав обмеження на рівні 705 МВт вдень, що дозволило б покрити у пікові години 50% від потреби регіону в електроенергії.

Якби не було загрози обстрілів, такий ліміт дозволив би проводити відключення у столиці в межах стабілізаційних графіках.

Кияни можуть перевірити, коли саме в них відключатимуть світло, на сайті "ДТЕК Київські електромережі", а мешканці області — на сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі".

Нагадаємо, напередодні у Київській області збільшилась тривалість відключень електроенергії. Це пов'язано з низькими лімітами, які надає "Укренерго".

Кожен регіон України отримає день без відключень електроенергії