Влітку у громадському транспорті Києва вмикатимуть кондиціонери: петицію підтримано

Влітку кияни створили петицію, в якій просили вмикати кондиціонери в громадському транспорті у спеку, але тільки у вересні вона набрала необхідні 6 тисяч голосів. Мер Києва Віталій Кличко розглянув і підтримав ініціативу містян.

Відтепер в літній період в автобусах та тролейбусах водії повинні вмикати кондиціонери. Якщо температура повітря буде вище +24°C, а у транспорті не працюватиме система охолодження, "Київпастранс" каратиме керманичів та осіб, які відповідають за їхню роботу.

Наразі на балансі міста є 1141 одиниць громадського транспорту, проте тільки 499 мають відповідні системи зниження температури повітря у салоні. Це 69 тролейбусів, 107 трамваїв та 323 автобусів. У відповіді на петицію столичний міський голова підкреслив, що до кінця 2023 року Київ закупить додатково 8 одиниць рухомого складу, які будуть обладнані кондиціонерами.

Також наголошується, що не весь транспорт, який надали Києву країни Європи, обладнаний відповідними системами.

В автобусах, отриманих столицею від іноземних партнерів, системами кондиціювання повітря обладнано 20 одиниць, у 45 одиницях рухомого складу таких систем немає.

Кличко нагадав, що згідно зі стратегією розвитку міста Києва до 2025 року, одним з ключових секторів міського розвитку є транспорт та міська мобільність. Зокрема, це стосується комфортного перебування у громадському транспорті як в зимовий, так і в літній періоди.

Раніше ми писали, що у  Києві тимчасово ввели безпересадковий квиток на деяких маршрутах громадського транспорту через ремонт колій на вулиці Кирилівській. 

У Києві почнуть курсувати три нових автобуси