Компенсація за зруйноване житло: як жителям Київщини долучитися до бета-тесту в Дії

Мешканці Київщини, чиє житло було зруйноване під час війни, можуть подати заяву в "Дії" та отримати компенсацію. Власників зруйнованого майна запрошують долучитися до бета-тесту програма єВідновлення.

Розробники застосунку "Дія" зазначили, що вони тестують розширення програми єВідновлення. Поки до бета-тесту можуть долучитися тільки жителі Київської області, а надалі — інших регіонів України.

"Долучайтеся до бета-тесту, щоб скористатися сервісом першими, та зробити послугу максимально зручною", — йдеться у дописі.

Хто може долучитися до бета-тесту в "Дії" щодо компенсації зруйнованого житла

Долучитися до бета-тестування можуть українці, які досягли повноліття, мають верифікований РНОКПП, попередньо вже надіслали інформацію про зруйноване майно.

Чи всі власники зруйнованого житла на Київщини можуть долучитися до бета-тестування

Отримати компенсацію через програму еВідновлення можуть власники зруйнованих домівок на території села Мощун в Гостомельській територіальній громаді або в смт Бородянка Бородянської селищної територіальної громади Київської області. 

Зазначається, що взяти участь зможуть ті, хто є єдиним власником майна, що зареєстроване в Державному реєстрі речових прав. Але потім послугу розширять й для співвласників.

Розробники також працюють над розширенням послуги для майна на тимчасово окупованій території України.

Раніше ми писали, що в травні 2023 року стартував перший етап програми компенсацій за пошкоджене внаслідок війни житло. 

Уряд розпочинає тестування програми єВідновлення