У "Дії" запустили послугу єВідновлення: як отримати кошти за пошкоджене житло
Фото ілюстративне

Сьогодні стартував перший етап програми компенсацій за пошкоджене внаслідок війни житло. Послуга єВідновлення вже працює в застосунку "Дія".

Про це повідомили в Мінцифри.

Зазначається, що на цьому етапі отримати компенсацію можуть власники житла з незначними пошкодженнями.

Зокрема, мова йде про будинки, що потребують виключно косметичного ремонту — заміни вікон, дверей, ремонту даху тощо. 

Пріоритет у виплатах надаватимуть учасникам бойових дій, мобілізованим, сім’ям загиблих військових, людям з інвалідністю І та ІІ груп, а також багатодітним родини.

Послуга в Дії працює за принципом, схожим до єПідтримки, — кажуть у Міністерстві. Для того, щоб отримати грошову допомогу на ремонт пошкодженого майна, необхідно подати заяву на виплату в застосунку та відкрити спеціальну картку єВідновлення в одному з 5 банків-партнерів. Згодом на цю картку зарахують кошти, які можна буде витратити на будматеріали та ремонтні послуги. 

Максимально на відновлення одного об’єкта можна отримати 200 тисяч гривень. Суму компенсації визначатиме спеціальна комісія, яка зафіксує ступінь руйнувань та зробить висновки. Її рішення ви отримаєте в Дії.

Варто зазначити, що власники, які вже відремонтували житло, наразі не зможуть отримати компенсацію. Для них обіцяють розробити окрему процедуру.

Крім того, на наступних етапах програму обіцяють масштабувати. Згодом грошову допомогу зможуть отримати також ті люди, чиї будинки були повністю знищені внаслідок російської агресії, а не тільки пошкоджені.

Нагадаємо, раніше ми детально писали про те, як отримати компенсацію за зруйноване житло.