Віськове кладовище на Лисій горі: суддя пригрозив Віталію Кличку кримінальним покаранням

Київський окружний адміністративний суд може притягнути до кримінальної відповідальності мера столиці, Віталія Кличка. Про це повідомили представники КЕКЦ у Facebook.

Зазначається, що 6 квітня відбулося чергове засідання суду за позовом Київського еколого-культурного центру до Київради, в якому висувалися вимоги щодо визнання незаконним рішення про будівництво військового кладовища в Голосіївському районі, в урочищі "Лиса гора".

Кличко, як голова Київради, не виконав ухвалу суду про публікацію інформації щодо відкриття судової справи на захист "Лисої гори", де планують побудувати військовий меморіал. 

Військове кладовище на Лисій горі: суддя пригрозив Кличку кримінальним покаранням

"Суддя Г.Василенко прийняла ухвалу, в якій попередила керівництво Київради (а головою Київради поки що є В.Кличко), що у разі подальшого ігнорування Київрадою ухвал суду воно буде притягнуто до кримінальної відповідальності", — йдеться у повідомленні.

Крім того, за клопотанням активістів, суд залучив як третю сторону цієї справи музей "Київська фортеця" та Міндовкілля України. Зазначається, що наступне судове засідання відбудеться у травні 2023 року.

Нагадаємо, що "Лиса гора" є пам'яткою архітектури та належить до природно-заповідного фонду, має свою унікальну історію, є місцем дозвілля для мільйонів киян. Проєкт меморіального кладовища з'явився ще 3 жовтня 2022 року, на його будівництво планують використати 5 млн гривень з бюджету столиці.

Раніше ми писали, що Міністерство культури та інформаційної політики спільно з КМДА запропонували розташувати Національне військове меморіальне кладовище (НВМК) на Співочому полі замість Лисої гори.

У Биківнянському лісі Києва створять військове кладовище