Вийшов комікс про драматичну історію кохання ЛГБТІК-військового

Журнал соціального коміксу Inker опублікував графічний репортаж "Зцілення коханням" про драматичну історію військового з ЛГБТІК-спільноти. Цей репортаж став частиною шостого номера журналу на тему "Кохання на війні".

Новий мальопис дає реалістичну картину того, з чим стикаються військові з ЛГБТІК-спільноти у сучасній українській армії.

Головний герой коміксу — солдат контрактної служби Павло. В перші дні російського вторгнення хлопець втрачає свого коханого, який загинув в боях за Харків. Наступні кілька місяців для військового проходять не тільки у боротьбі з ворогом, але і з глибокою депресією. Ситуація погіршується тим, що він не може поділитися своїм горем із побратимами, які нічого не знають про його гомосексуальність. Павло боїться відкриватись їм, бо думає, що вони не зрозуміють — так само як не зрозуміла його власна мати. Всі ці переживання погіршують психоемоційний стан військового, тож він потрапляє до реабілітаційного центру. І саме тут доля дає йому новий шанс стати щасливим.

Мальопис доступний для прочитання на за посиланням

Також у новому номері журналу є ще декілька історій:

"Окоп для закоханих" — це репортаж про подружжя цивільних, які з початком війни вступили до лав ЗСУ, аби захищати країну разом. Раніше: вона — вільна художниця, він — успішний юрист. Тепер: вона — військовий медик, він — стрілець. Разом, буквально в одному окопі, вони проходять через найгарячіші точки цієї війни: оборона Києва, бої за Лисичанськ та Харківщину.

"Вціліла світлина". Усе що лишилося від коханої Торка — зім’ята світлина, яку він зберіг. Тіло його дівчини так і не знайшли серед руїн її будинку в Маріуполі…Торк обороняв Азовсталь, отримав важке поранення та провів місяці у полоні. Весь цей час він зберігав фото Лізи та віру, що вона вижила. Саме це допомагало йому триматися, пройти через тортури та вижити. Вийшовши з полону, хлопець дізнається новину, яка перевертає його життя.

"Три дні щастя" — це історія кохання прикордонника Андрія та військової з "Азову" Валерії. Пара стала подружжям прямо в розпал війни та у самому її серці: вони побралися у сховищі "Азовсталі", у проміжку між боями та обстрілами. А вже через три дні — чоловік загинув від кулі снайпера. Валерії вдалося вийти із палаючого заводу, але жінка потрапила в полон, де знаходиться і досі. Історію журналістам Inker розповіли батьки Андрія.

Нагадаємо, раніше Inker випустив номер на основі реальних історій українців, які перебували у російському полоні, пережили допити, катування чи стали свідками таких тортур.

"ВСЛ" перевидасть книгу вбитого окупантами письменника Володимира Вакуленка