Війна завдала довкіллю Київщини збитків на понад 47 млрд гривень

Повномасштабне вторгнення рф завдало екології столиці та Київської області збитків на 47 млрд 483 млн гривень, повідомляють у Державній екологічній інспекції Столичного округу.

Зазначається, що найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, торговельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури — 46 млрд 814 млн гривень.

Земельним ресурсам Столичного регіону завдано збитків на 669 мільйонів гривень внаслідок засмічення та забруднення через руйнування.

З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ розпочала роботу з фіксації злочинів окупанта проти довкілля.

Вже у квітні 2022 року Державна екологічна інспекція Столичного округу здійснила перші огляди місць, де ворожі снаряди завдали найбільшої шкоди навколишньому середовищу. Після деокупації екоінспектори здійснюють регулярні виїзди на місця військових екозлочинів на території Київщини.

Нагадаємо, про вплив війни на довкілля України, і зокрема Київщини, нові екологічні виклики та перші кроки на шляху до відновлення української природи розповіли засновник руху UAnimals та начальник Державної екологічної інспекції Столичного округу. 

Україна приєдналася до програми для відновлення довкілля після війни