Відсьогодні "Доступні ліки" відпускатимуть лише за електронним рецептом

З 1 липня лікарські засоби, що входять до програми "Доступні ліки", в аптеках відпускатимуть лише за наявності електронного рецепта.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я.

"Паперовий рецепт у межах програми "Доступні ліки" продовжить діяти лише на тимчасово окупованих, прифронтових територіях і територіях, де ведуться активні бойові дії", – йдеться у повідомленні.

Крім того у МОЗі наголосили, що на всій території України на прохання пацієнта лікар зможе додатково роздрукувати інформаційну довідку, в якій міститиметься інформація про рецепт.

Отримати препарати за програмою "Доступні ліки" виключно за електронним рецептом в Україні можна було з 2019 року, відколи програма перейшла під адміністрування Національної служби здоров’я. Однак на початку повномасштабного вторгнення задля безперешкодного доступу громадян до життєво необхідних ліків уряд дозволив виписувати й відпускати їх за паперовим рецептом.

"Доступні ліки" — урядова програма, що забезпечує повну або часткову оплату вартості деяких лікарських засобів з бюджетних коштів.

Нагадаємо, МОЗ оприлюднила основні поради, що робити в разі радіаційної небезпеки. 

Е-рецепти на ліки: пояснення МОЗ