Відновлення приміщень Бессарабського ринку: в КМВА доручили призупинити роботи
Фото: КМДА

Ремонт та демонтажі на Бессарабському ринку в центрі столиці тимчасово призупинять.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко видав доручення зупинити роботи, щоб встановити хто, за чиїм погодженням і під чиїм контролем їх проводить. Крім того, доручили надати безперешкодний доступ громадськості до місця проведення робіт для уникнення маніпуляцій та прозорості висвітлення у ЗМІ.

Раніше стало відомо, що у приміщенні Бессарабського ринку розпочали роботи з організації частини внутрішнього простору та відновлення торгових рядів.Відновлення приміщень Бессарабського ринку: в КМВА доручили призупинити роботиЯк зазначили у КМДА — в частині приміщень почали прибирати надбудови пострадянського періоду, втім жодного втручання в історичні деталі конструкцій роботи не передбачають, адже будівля ринку внесена до переліку памʼяток архітектури.

Однак, як зазначив активіст-пам’яткоохоронець Дмитро Перов, дозволу на проведення робіт на памʼятці не надавали. Відновлення приміщень Бессарабського ринку: в КМВА доручили призупинити роботи“Робочі кажуть, що буде “реконструкція”, але ніде ніяких вивісок нема. Будівля 1912 р., арх. Генріх-Юліан Ґай. Будинок — памʼятка архітектури, тут дозволена виключно реставрація”, — пише активіст. 

“Наш Київ” вже писав, що за два тижні роботи на державу “Межигір’я” заробило понад 2 млн гривень.

Консультація інженера та техогляд за 14 млн: навколо відбудови "Охматдиту" новий скандал