У Києві в 6 разів зросла кількість загиблих у ДТП

У період відключень електроенергії у Києві в шість разів збільшилась кількість загиблих у дорожніх аваріях. Про це повідомив пресофіцер столичної патрульної поліції Андрій Молокоєдов в ефірі телеканалу "Київ". 

За його словами, загалом у період, коли почали діяти стабілізаційні відключення електроенергії, кількість аварій з постраждалими зросла приблизно на 55%. Також стало вдвічі більше ДТП за участі пішоходів. А кількість загиблих у цих ДТП зросла у шість разів.

"Тобто, можна констатувати, що ступінь тяжкості наслідків від аварій погіршилась", — підсумував Молокоєдов.

Він розповів, що на всіх перехрестях у столиці встановили знаки пріоритету, і водії повинні їх дотримуватися. Крім того, після початку масованих російських атак на об'єкти інфраструктури, патрульна поліція збільшила "в рази" кількість регулювальників на перехрестях.

За словами Молокоєдова, з понад 700 столичних перехресть було обрано 55, які є критичними та постійно перебувають на контролі поліції.

"Як тільки на них вимикається світло, черговий направляє туди екіпаж регулювальників. Патрульні приїжджають, визначають ступінь завантаженості трафіку і приймають рішення, регулювати або ні дане перехрестя", — пояснив пресофіцер патрульної поліції.

Молокоєдов додав, що, в залежності від завантаженості, "потенційно з регулювальниками можуть бути всі" перехрестя, проте поліція поки контролює тільки 55 найкритичніших.

Чому саме патрульні не регулюють інші перехрестя, які під час відключень світла залишаються без освітлення та світлофорів, він не пояснив. Але додав, що поліція робить все можливе для збільшення кількості регулювальників.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонує штрафувати пішоходів, що не використовують світловідбивачі у темний час доби.

У Києві деякі світлофори працюватимуть на резервному живленні