книгарня Vivat у Києві
Ілюстративне фото: pixabay.com

У неділю, 2 жовтня, знамените харківське видавництво Vivat відкрило у Києві свою книгарню. Магазин почав працювати неподалік Поштової площі — на вулиці Петра Сагайдачного, 8.

Про це повідомляється на сторінці видавництва у Facebook.

На відкритті відвідувачі фірмової книгарні могли подивитись мистецьку виставку "Українська культура — щит нашої свободи", всі роботи якої художники-ілюстратори створили вже після 24 лютого; послухати презентацію дитячої книги "Жерар-партизан" від письменника Івана Андрусяка; пройти квест "Загублений сертифікат", пограти в настільну гру "Букмем", яку команда видавництва розробила спеціально для книголюбів; отримати книжкове передбачення на наступний рік від письменниці-фантастки Світлани Тараторіної, а також долучитися до публічної дискусії "Антиутопія зі сторінок, що втілилася в життя" з нагоди виходу графічного роману "1984" Ксав'є Косте.

Представники видавництва Vivat планують проводити у столичному магазині виставки, лекції, презентації книг та публічні обговорення книжкових новинок.

Широкому читачеві харківське видавництво Vivat відоме випуском книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса", яка стала бестселером. У жовтні 2020 року Дарницький районний суд Києва зобов'язав автора книги та видавництво видалити з книги згадки про голову політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука. Медведчук у 1980 році виступав захисником поета у справі про "антирадянську пропаганду". Тоді письменника засудили до 10 років примусових робіт та 5 років заслання, де він і помер.

Пізніше Апеляційний суд Києва скасував рішення Дарницького районного суду про заборону поширення книги Вахтанга Кіпіані  "Справа Василя Стуса". А новий тираж книги вийшов із надрукованою на форзаці забороною Дарницького суду.

Нагадаємо, що український письменник Сергій Жадан випустив свою нову книжку "Небо над Харковом", що розповідає про перші півроку спротиву російській агресії, в якому він брав досить активну участь.

Гендиректор Yakaboo попрощався з роботою після сексистського скандалу