Вибухи в Києві: що сталося (Оновлюється)

UPD: Нові відомості щодо ракетної атаки на Київ повідомляє hromadske.

Так, відомо, що внаслідок трьох влучань у Шевченківському районі пошкоджено проїжджу частину. Це спричинило загорання 6 автомобілів, ще 15 автівок пошкоджено. Попередньо загинуло 5 людей, 24 — отримали поранення. Крім того, було ще два влучання в обʼєкти інфраструктури. Постраждало 3 людей.

У Святошинському районі столиці влучили в одноповерхову будівлю, внаслідок чого постраждали 3 людини.

У Голосіївському районі внаслідок двох влучань в критичні обʼєкти інфраструктури постраждала 1 особа.

У Деснянському районі також постраждала 1 людина через влучання в обʼєкт критичної інфраструктури.

Hromadske також повідомляє, що внаслідок ракетного обстрілу біля вокзалу пошкоджено бізнес-центр, зупинку громадського транспорту. Кореспондент видання каже, що на місці 11 поранених.


У Шевченківському районі Києва внаслідок ракетного удару загинули 8 людей, ще 24 мирні жителі отримали поранення. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смирнов.

Віталій Кличко повідомляє про кілька влучань в об‘єкти критичної інфраструктури Києва. Є постраждалі. Всі служби на місцях, працюють.

Бучанський міський голова повідомляє, що над громадою збили шість ракет. Серед них дві ракети — між селом Здвижівка та селищем Бородянка і чотири — поблизу сіл Синяк та Гаврилівка. У всіх шести випадках залишки ракет впали в ліс. Уражень інфраструктури і жертв немає.

В Офісі Президента показали Музей Ханенків та дитячий майданчик у центрі столиці після російських обстрілів. Фото опублікувало hromadske.

Рух поїздів на всіх лініях метрополітену призупинено, водночас  підземні станції працюють як укриття, — пишуть в КМДА. Про відновлення руху буде повідомлено додатково.

Внаслідок влучань у різних місцях Києва є травмовані та загиблі. Про це повідомила "Суспільному" речниця ДСНС Світлана Водолага.

В Укрзалізниці попереджають про можливість затримки поїздів західного напрямку через ушкодження контактної мережі. Резервні тепловози вже готуються забезпечити безперервний рух.

Крім того, в компанії повідомили про пошкодження вікон центрального вокзалу в Києві вибуховою хвилею. Вокзал працює, висадка та посадка на поїзди проводиться через західний та східний підземні переходи. Вони також слугують укриттям.

У прямий ефір BBC потрапили ранкові вибухи в центрі Києва. Цей момент — на відео нижче.

Крім Шевченківського району також постраждав Солом’янський. Про це повідомив мер Віталій Кличко. Загроза триває. Столична влада закликає не їхати сьогодні до Києва.

Момент вибуху також потрапив на відео дівчини, яка записувала повідомлення в Telegram. Її накрило ударною хвилею. Відео — нижче.

Володимир Зеленський виклав відео наслідків російської атаки в Києві та інших містах України. Президент пише, що внаслідок ранкових влучань у столиці, Запоріжжі та Дніпрі є загиблі.

"… нас намагаються знищити та стерти з лиця землі. Загалом. Знищити наших людей, які сплять удома в Запоріжжі. Убити людей, які їдуть на роботу в Дніпрі та Києві", — пише Президент.

Нещодавно кияни почали писати у соцмережах про потужні вибухи, які чутно в різних районах столиці. Люди в соцмережах викладають фото, на яких видно дим.

Ситуацію стисло, але прокоментував мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, вибухи були в Шевченківському районі столиці. На місце вже виїхали всі відповідні служби. Більше інформації Кличко пообіцяв надати згодом.

У КМДА повідомили, що наразі усі підземні станції  метро працюють як укриття. Рух поїздів червоною лінією призупинено. Крім того, тимчасово зачинений пересадочний вузол Театральна — Золоті ворота. Про відновлення роботи метрополітену влада повідомить додатково.

Оновлення. Увечері Віталій Кличко повідомив, скільки будівель було пошкоджено внаслідок ворожого обстрілу Києва.

Внаслідок атаки російських варварів у Києві зазнали пошкоджень різного ступеню:

житлові будинки — 45;
об’єкти критичної інфраструктури та ЖКГ — 5;
заклади освіти — 6 (3 школи, 1 дитячий садочок, 2 будівлі позашкільного виховання);
заклади соціальної сфери — 2;
заклади культури — 6;
заклади охорони здоров’я  — 5;
адмінбудівлі — 2.

Нагадаємо, 5 жовтня Білу Церву Київського району росія атакувала дронами-камікадзе. Деталі — тут.