Shahed-136
Ілюстративне фото

У ніч проти середи, 5 жовтня, російські окупанти атакували Білу Церкву іранськими дронами-камікадзе. В результаті виникли пожежі на об'єктах інфраструктури, одна людина постраждала.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

На місці працювали екстрені служби. 

"Маємо інформацію про декілька вибухів у Білій Церкві. За попередніми даними, місто атаковане дронами-камікадзе. <...> Інформацію про руйнування та потерпілих з’ясовуємо. Не нехтуйте сигналом тривоги – відразу переходьте в укриття. Бережіть себе та своїх близьких", — написав Кулеба.

Пізніше він повідомив про повторну серію ударів дронами-камікадзе по Білій Церкві. Загалом за ніч російські окупанти завдали по місту шість ударів дронами-камікадзе типу Shahed-136.

За інформацією на 8:15, постраждала одна людина. Також зазнала пошкоджень інфраструктура. На місці вибухів працюють екстрені служби.

"Наразі триває ліквідація наслідків обстрілів. На місці працюють усі необхідні служби, 57 рятувальників та 15 одиниць техніки ДСНС, гасіння пожежі продовжується. Прошу жителів не нехтувати сигналами повітряної тривоги та правилами безпеки", — написав Кулеба.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський офіційно відмовився від переговорів з Путіним. Прийнятий ним відповідний указ ввів у дію рішення РНБО від 30 вересня щодо дії України у відповідь на спробу Росії анексувати територію України.

Бавовнятко: в Україні з'явилася міфічна істота, яка палить склади росіян