Вибухи у Києві та області: деталі нічної атаки безпілотників

27 березня російські війська в черговий раз запустили безпілотники “Shahed” в напрямку Києва. 

О десятій вечора повітряну тривогу оголосили в Київській області, а потім — у Києві. Київська обласна військова адміністрація повідомила про загрозу ворожих дронів та роботу системи ППО. 

Згодом мер Києва Віталій Кличко написав про вибухи в Оболонському та Святошинському районах столиці.

У КМВА зазначили, що через падіння уламків у Святошинському районі виникло загоряння в нежитловій будівлі. Приблизно за 40 хвилин рятувальникам вдалося загасити полум'я. Обійшлося без постраждалих.

"Внаслідок ворожої атаки у триповерховій адміністративній будівлі відбулося руйнування будівельних конструкцій на площі 200 кв.м. Також виникла пожежа у двох осередках, загальною площею 70 кв.м, яку вогнеборці оперативно ліквідували", — йдеться у звіті ДСНС. 

Фото: ДСНСФото: ДСНСНавколо Києва виявили та збили всі "шахеди". Начальник військової адміністрації Сергій Попко уточнив, що в районі повітряного простору Києва знищили 12 БпЛА. Унаслідок падіння уламків безпілотників жертв не виявили.

Відбій тривоги в області та столиці оголосили о пів на першу ночі. 

Нагадаємо, 22 березня росіяни також атакували Київщину "шахедами". Тоді у містечку Ржищів було частково зруйновано поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та навчальний корпус. Дев'ятеро людей загинули.  

На Київщині відкрили унікальний інклюзивний "Клас безпеки"