Велоінфраструктуру Києва розвиватиме "ЦОДР" — Дептранс КМДА

У Києві продовжать розвивати велоінфраструктуру попри ліквідацію сектору розвитку веломережі. Цим займатиметься "Центр організації дорожнього руху" (ЦОДР), повідомили представники Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

Зазначається, що розвивати веломережу столиці продовжать у співпраці з велоспільнотою. Найближчим часом почнуть виконувати проєкти, які розпочали до 24 лютого 2022 року.

Ми плануємо і надалі розвивати велоінфраструктуру задля комфорту мешканців і гостей Києва, з урахуванням пропозицій та рекомендацій велоспільноти. Адже розвиток велосипедної інфраструктури залишається пріоритетним в організації дорожнього руху.

Працівників ліквідованого сектору розвитку веломережі перевели до "ЦОДР", а в самому Дептрансі функціонує відділ організації дорожнього руху, який також займається розвитком велосипедної інфраструктури та веломережі в Києві.

Наразі основним заданням відділу є реалізація "Концепції розвитку велосипедної інфраструктури міста Києва", яку прийняли ще у 2018 році. 

Раніше ми писали, що на благодійному аукціоні міський голова Віталій Кличко продав свій електричний велосипед, на якому їздив та впав у центрі столиці у 2016 році.

У Києві водійка та пасажири тролейбуса накинулись на підлітка через те, що він перевозив велосипед