Великдень-2022: Нацполіція просить не ігнорувати сигнали повітряної тривоги
Фото ілюстративне: facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Цієї неділі, 24 квітня, християни східного обряду відзначатимуть Великдень. Напередодні предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявив, що жителі Київщини зможуть залишитися на ніч у храмах під час богослужінь. Але краще залишатися вдома та дивитися трансляції святкових богослужінь онлайн.

Нацполіція України розповіла, як безпечно відвідати великоднє богослужіння та яких правил потрібно дотримуватися під час війни. 

24 квітня поліція буде працювати у посиленому режимі для забезпечення правопорядку поблизу храмів, на вулицях та автошляхах під час релігійних свят. Утім вірян просять дотримуватися певних обмежень під час дії воєнного стану. 

Розклад богослужінь складений з урахуванням комендантської години. Але людей також просять врахувати додатковий час, необхідний на дорогу до храму і назад. Зазначимо, що перебування під час комендантської години на вулиці чи у громадському місці без спеціальної перепустки та посвідчення особи заборонено. 

Також правоохоронці закликають громадян та священнослужителів не ігнорувати сигнали "Повітряна тривога!" навіть під час богослужінь. 

Нагадаємо, що Євген Клопотенко запропонував "найелементарніший рецепт найсмачнішої паски" до Великодня. 

Спротив російській окупації, день 58