Євген Клопотенко виклав дуже простий рецепт паски на Великдень

Відомий український кулінар та шеф-кухар Євген Клопотенко виклав рецепт "найелементарніший рецепт найсмачнішої паски" до Великодня.

За словами Клопотенка, приготувати паску за цим рецептом зможуть навіть ті, хто взагалі ніколи нічого не готував з тіста. Відео з рецептом шеф-кухар виклав на своєму YouTube-каналі.

"Якими б не були часи, важко уявити Великдень без приготування пасок. Тому я дам вам новий рецепт – ми приготуємо домашню випічку на сухих дріжджах. Це досить швидка паска, а рецепт максимально простий. Готуйте та пригощайте своїх близьких смачною паскою до свят!", - написав кулінар.

Для приготування чотирьох пасок за рецептом Євгена Клопотенка потрібно: 

  • 500 г борошна;
  • 12 г сухих дріжджів;
  • 50 г цукру (+80 г для родзинок);
  • 50 г вершкового масла (+ 80 г для родзинок і ще трохи для змащування форм);
  • 230 мл гуслянки (або суміші кефіру з молоком);
  • 7 яєчних жовтків;
  • 180 г родзинок (попередньо замочити у воді).

Як готувати: 

  1. У велику миску насипати 500 г пшеничного борошна. За бажанням його можна просіяти.
  2. Додати 12 г сухих дріжджів і перемішати. Додати 50 г цукру і 50 г м’якого вершкового масла.
  3. Влити 230 мл гуслянки. Якщо немає цього кисломолочного продукту, можна використати суміш молока з кефіром.
  4. Відокремити 7 жовтків від білків та додати їх у миску. Все це ретельно перемішувати спочатку ложкою, а потім руками приблизно 15-20 хвилин.
  5. В іншій мисці змішати 180 г родзинок з 80 г цукру і 80 г м’якого вершкового масла. Перемішати і додати в тісто. Знову перемішайте, щоб суміш стала однорідною.
  6. Накрити тісто харчовою плівкою і поставити у тепле місце на 40-50 хвилин.
  7. Потім обім'яти тісто і розкласти його по формах, попередньо змащених вершковим маслом. Заповняти форми потрібно десь на 3/4, щоб воно могло ще піднятися. Залишити тісто у формах в теплому місці ще на 40 хвилин.
  8. Увімкнути духовку, щоб вона розігрілася до 165 градусів. Коли вона прогріється, поставити на дно ємність з гарячою водою.
  9. Поставити форми з пасками в духовку і запікати 30-35 хвилин. Готовим паскам дати трохи охолонути у формах і прикрасити на свій смак.
Комендантська година на Великдень: як проходитимуть богослужіння в Україні