Великдень-2022: коли діятиме комендантська година на Київщині
Фото: t.me/kyivoda

Керівник Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк розповів, скільки триватиме комендантська година на Київщині на Великдень. 

Комендантська година на Великдень діятиме з 22:00 22 квітня до 05:00 23 квітня. У цей час жителям заборонено перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальної перепустки та посвідчення особи. Виняток можуть складати люди, які задіяні до роботи в критичній інфраструктурі та мають відповідні документи. 

Зазначимо, що предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній розповів, що під час війни храми можуть змінювати час великодніх богослужінь.

"Церква благословляє змінювати час проведення пасхальних богослужінь з урахуванням місцевих ситуацій та умов комендантської години. Вони можуть розпочатися і зранку в неділю", — зазначив Епіфаній. 

Він закликав вірян уточняти завчасно у храмі час богослужіння та освячення пасхальних страв. Також люди можуть долучитися до молитви, яка буде транслюватися з Києва в ефірі телебачення та на інтернет-платформах ПЦУ. 

Нагадаємо, що напередодні предстоятель Православної церкви України Епіфаній заявив, що жителі Київщини зможуть залишитися на ніч у храмах під час богослужінь. Але краще залишатися вдома та дивитися трансляції святкових богослужінь онлайн. Також Національна поліція України закликала жителів не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та комендантську годину під час відвідування богослужінь. 

Комендантська година на Великдень: як проходитимуть богослужіння в Україні